Har I en plan for messen?

Messedeltagere er kritiske forbrugere. De tager på messer for at få andet end en sjov og hyggelig eftermiddag. Det stiller krav til dig som udstiller, men giver også rig mulighed for at præsentere dine produkter, viden og ydelser for et interesseret publikum. External Marketing kan rådgive dig om koncepter og ideer, så din virksomhed fremstår præsentabelt og interessant. Og vi kan sørge for en rød tråd hele vejen gennem standdesign, aktiviteter, opfølgning m.v., så din virksomheds profil kommunikeres nutidigt og skarpt.

Få mere ud af din messeinvestering

Messer koster hurtigt mange penge. Derfor skal betingelserne for et brugtbart udbytte helst være optimale. Når budgettet for årets messer planlægges, kan det fx godt betale sig at samle hele årets messebudget under ét i stedet for at dele det ud på flere afdelinger. Så du fra start får en attraktiv stand, som kan genbruges på messer året igennem. Lige så vigtigt er en målsætning for messen, så investeringerne i materialer og mandetimer kan gøres op. Tal om hvorfor I skal med på messe, hvad I skal præsentere og hvordan samt jeres succeskriterier. I kan også løbende under messen indsamle feedback om jeres stand til fremtidig forbedring.

Forberedelse, afholdelse og opfølgning på messen – i god tid

Det bedste messeresultat kommer gennem grundig planlægning af tiden før, under og efter messen. Og det gælder om at forberede sig i god tid. Op til et halvt år før messen er ikke for tidligt, da der er meget at se til ud over selve standen. Fx kan messetræning af dine sælgere være uvurderligt. Udsendelse af invitationer til dine kunder er også afgørende. Derudover bør en opfølgningsplan for leads ligge klar inden messen, så de ikke løber ud i sandet. Ved at være på forkant kan sælgerne nemt og professionelt kontakte interesserede straks efter messen.

Brug din messestand mange steder

Det behøver ikke være en bekostelig affære at holde din messestand up-to-date år for år. Hvis du investerer i en cost-effective stand med udskiftelige elementer, er det nemt at bygge om og bytte ud. Udstyret kan nemt bruges på tværs af afdelingerne i virksomheden samt på forskellige slags messer. Brug den også gerne i mødelokaler og showrooms eller ved salgsbesøg og roadshows.

Vælg effektive messeaktiviteter der fører til salg

Det kan stadig være en god ide at tænke i traditionelle aktiviteter som minigolf, fadølsanlæg og konkurrencer samt give-aways. Det vigtigste er, at I tænker over formålet med jeres aktiviteter og merchandise. For hvis sælgerne ikke får kontakt med de rigtige messegæster, fører det sandsynligvis ikke til salg.

Tag den moderne teknologi med på messe

Der er mange muligheder for at inddrage moderne teknologi på messen. Fx touch teknologi hvor deltagerne aktivt kan bladre rundt i informationer, tilmelde sig jeres nyhedsbrev, Facebook fangrupper og LinkedIn netværk. Eller se firmapræsentationer på YouTube og opdateringer på Twitter eller blogs. Hologrammer som viser et produkt i 3D eller præsenterer din virksomhed kan også være en sjov afveksling. Overførsel af digitale visitkort, profilmateriale eller applikationer med firmainfo til gæsternes mobiltelefon er alternativer til de trykte brochurer.

Mere information

Kontakt os og få ideer til messeaktiviteter og input til den bedste udnyttelse af jeres placering på messen.

 

Læs også om …

Salgsværktøjer

Merchandise og beklædning

Er du blevet nysgerrig?

Så kontakt os allerede i dag og aftal et uforpligtende møde.